tirsdag den 2. juni 2009

#10 Flickr Kort

I denne opgave skal vi se nærmere på Flickrs kortfunktion. Når du har lagt et billede på Flickr, kan du tilføje det til Flickrs verdenskort og på den måde dele dine billeder fra bestemte steder med andre. På kortet kan man placere sit billeder på det sted, det er taget.

Kom godt i gang med Flickr Kort
Gå til http://www.flickr.com/map, hvor du vil se et verdenskort. Ordene på kortet er tags, som brugere har givet deres billeder. Det er tilfældige tags som vises, og du kan få vist nye ved at klikke på dobbeltpilen i øverste højre hjørne. Klikker du på et ord, vil du blive vist en billedfrise i bunden af skærmen, hvor billederne alle har det pågældende tag.

Klikker du på "Find my location" vil Flickr forsøge at gætte din placerning i verden. Prikkerne på kortet er billeder, klik på en prik for at se billedet. Under billedfrisen finder du også en søgemulighed Search the map, som søger i alle de billeder, der er placeret på kortet.

Map, Hybrid og Satellite kan du selv undersøge.

Placer dine billeder på Flickr KortHvis du ikke allerede har en konto på Flickr, skal du oprette en for at komme videre. Det gør du via www.flickr.com/signup.

Du kan placere et billede på kortet på flere måder og her beskriver vi to. Bemærk at Flickrs søgefunktion fungerer bedst med engelse stedsbetegnelser.

Medode 1
Vælg det billede du vil placere på kortet. I højre side finder du Additional Information og herunder punktet Add to your map. Klik på den, og du får vist et lille kort. Sigtekornet bruger du til at angive placeringen.

Metode 2
Fra din forside på Flickr vælger du Organize og Your Map. Her får du vist et kort og nederst en billedfrise med dine billeder. Her kan du trække et billede direkte op på kortet. Hvis du klikker på flere billeder først kan du trække dem til samme placering på kortet.

Som eksempel kan I se mit kort på Flickr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar