søndag den 17. maj 2009

# 7 Mere om Flickr

Hvis du ikke allerede er oprettet som bruger på Flickr, skal du gøre det her. Flickr er den del af Yahoo og det er derfor, du skal oprette dig på Yahoo og ikke direkte i Flickr. Det betyder ,at hvis du allerede har en Yahoo konto, logger du bare på med den.

Opgave for dig, som ikke har brugt Flickr før.
Når du er på forsiden af din Flickr, vil du se et link, der hedder "Upload photos and videos". Kan du ikke finde det, har du altid øverst en menulinie og under "You", finder du også linket.
Udfør de 2 første steps, bemærk at du kan uploade flere fotos på en gang. Når du er færdig, klikker du på "add a description".


Her har du flere muligheder:
Batch Operations, som der står ved de to øverste, betyder at det du gør her, gælder for alle de billeder, du har uploaded. Laver du en tag, sætter du den på alle billeder i et hug. Add to a set, et set er en slags mappe, en måde at organisere dine billeder på. Desværre er der begrænsning på antallet af set i den gratis version af Flickr, men det er rigeligt til at du kan få en ide om hvordan det fungerer.
Titles, descriptions, tags, her kan du give de enkelte billeder tittel, beskrivelse eller flere tags. Når du klar, klikker du på save og dine billeder er klar i Flickr.

Herfra kan alle deltage

Vidste du at du kan uploade billeder direkte fra Flickr til din blog?


Vælg det billede du vil sende til bloggen og klik på det. Du vil nu få en række valgmuligheder ovenover billedet. Klik på "Blog this". Første gang du gør det, vil du få en besked om at du endnu ikke har tilknyttet en blog til din Flickr konto, klik på "do that now", og følg vejledningen. Hvis du ikke er logget på, vil du undervejs blive bedt om dit brugernavn og password til bloggen. Husk det er en Blogger blog du har. Du kan knytte lige så mange blogs til Flickr, som du har lyst til.
Ovenover billedet er der mulighed for at tilføje en note. Når du klikker på den, får du en lille firkant som du kan trække rundt på billede og et lille tekstfelt hvor du kan skrive noten. Noten dukker op når nogen fører deres mus ind på billedet.


Næste mulighed er at sende dit billede til en gruppe. Grupper er samlinger af billeder fra forskellige personer, men med samme emne. Du kan finde grupper om alt fra blomster, over lande til 541 grupper om Picasa! Du skal være medlem af en gruppe før du kan sende til den.

"Add to set" og Blog this" har vi snakket om. "All sizes" giver dig mulighed for at vælge hvilken størrrelse af billedet du skal bruge og for at linke direkte til fotoet fra en hjemmeside.

"Order Prints" virker kun i USA. "Rotate" og "Delete" siger sig selv. "Edit", Flicker bruger et værktøj som hedder Picnik, som faktisk også er et ok program, hvis du har mod på flere.

Som så mange andre web 2.0 sites, opfordrer Flickr brugerne til at lave deres egne applikationer ved at bruge billeder fra Flickr. Resultatet af dette er at en del brugerne har lavet små programmer (mashups), som bruger billeder fra Flickr til f.eks. at skrive en tekst. Her nævner vi blot nogle få.....

Flickr Color Pickr - Mangler du et billede af en blå dør eller et vindue, så bruger du denne lille fikse ting. Vælg dører og vinduer nederst, klik på den farve du vil have og vupti:


Retrievr - tegn en rå skitse og få billeder fra Flickr, der matcher skitsen. Du kan også uploade et af dine egne billeder og bruge det som udgangspunkt.


Montager - Laver en billedmosaik af alle de billeder på Flickr med den tag, du har valgt. Her er taggen selvfølgelig kkbpicasa.


Gå in på Flickr Services og leg med alle mulighederne.

Jeg er på GoogleTalk torsdag mellem 19 og 20.

God fornøjelse



Fri leg

I sidste uge legede vi geotagging med Picasa. Du kan også sætte dine billeder på et kort hos Flickr.
Åbn et billede ved at klikke på det. I højre side under Additional Information kan du tilføje billedet til dit kort. Du prøvede det i Picasa og princippet er det samme. Leg med det.




Du kan også prøve at kigge på det danske variant af Flickr nemlig 23. Den er ikke så brugt som Flickr, men måske tiltaler den dig mere. Leg med den.

God fornøjelse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar