onsdag den 27. maj 2009

#9: RSS

Det kan være svært at holde sig opdateret om nye indlæg på forskellige blogs, hvis man skal besøge dem allesammen, hver dag. Heldigivs findes der en let måde at gøre det på, så nye indlæg automatisk vises på iGoogle.

I dagens opgave skal du lære at følge andres blogs og nye billeder fra vores Flickr i din iGoogle. Noget af det der kendetegner blogs og langt de fleste web 2.0 tjenester, der netop muligheden for at blive orienteret om opdateringer via et såkaldt "rss-feed". Egentlig kan man sige, man kan lave sin egen avis eller nyhedstjeneste.

Google Læser
Du skal bruge en Google tjeneste, der hedder "Læser" (eller "reader" på engelsk). Log ind i Google Læser på www.google.dk/reader. Du skal bare bruge din almindelige Google-konto.



Når du er logget ind i Google Læser vil du se et billede tilsvarende ovenstående. Din abonnement-liste til venstre vil dog være tom - det laver vi om på nu :-)
Du kan starte med at abonnere på vores fælles blog "Leg med Picasa". Øverst til venstre skal du klikke "Tilføj et abonnement" og skrive adressen http://kkbpicasa.blogspot.com i feltet og klikke tilføj. Nu vil alle indlæg fra bloggen vises i højre side. Klik på en overskrift for at se hele indlægget. Google Læser forsøger selv at finde et muligt abonnement fra den adresse du indtaster. Prøv nu nogle andre adresser, fx www.dr.dk. Du kan også tilføje de andre deltageres blogs.

Det er ikke kun blogs og andre tekst-hjemmeside, der kan abonneres på. Prøv også at tilføje vores Flickr-adresse (http://www.flickr.com/photos/35344848@N02). Du vil nu få besked i Læser, hvergang der kommer et nyt billede.

iGoogle igen
For at gøre det lidt lettere at følge med, kan du tilføje Google Læser til din iGoogle. Kan du huske hvordan? Hvis ikke så læs opgave #8 Google, mig og dig igen. Tip: når du skal tilføje Google Læser skal du søge efter Reader, som er Læsers engelske titel.

Bonus: Hvis du har mod på et par korte, englske film, så prøv at se "RSS in Plain English" og "Google Reader in Plain English".

Fri leg
Hvis du har mange abonnementer, kan de være en fordel at organisere dem for at få overblik. Du kan tilføje et abonnement til en mappe og på den måde gruppere dine abonnementer. På billeder herunder kan du se min opdeling af abonnementer i mapper i venstre side. For at tilføje et abonnement til en mappe, skal du vælge "Feed-indstillinger" og herefter kan du vælge en mappe eller lave en ny. Du finder også andre instillinger som fx. afmeld.





Nedenunder abonnementlisten finder du (godt gemt!) "Administrer abonnementer", klik på den og du får en samlet oversigt over alle dine abonnementer og kan let tilføje mapper og meget mere.

1 kommentar:

  1. Hej Thor. I min blog's betjeningspanel i fanen "blogs jeg læser fast", er det en mulighed at klikke på "vis i Google Reader". Måden at lægge blogs som man vil følge på sin egen blog ligner den, som du beskriver. Tip om at ha' googlereader på igoogle, og at organisere i mapper er gode! hilsen fra Lena :o)

    SvarSlet